torstai 24. huhtikuuta 2008

Lappuviltti

Aloittelen omaa blogia. Olen jo pitkään seurannut muiden blogeja, mutta epäröin oman blogin aloittamista. Pohdiskelin blogin nimeä lappuvilttiä tehdessäni. Pohdin nimeä Teema ja muunnelmia, mutta silloin joku saattaisi luulla kyseessä olevan musiikkiblogin.

Päiväpeitto oli myös pitkään haaveena. Pohdin virkkaamista, mutta sitä en oikein osaa kunnolla. Halusin tehdä päiväpeiton, mutta en ollut varma halusinko sellaista kotiini. Muutimme kesällä 2005 uuteen kotiin ja vanha, anopilta peritty päiväpeitto ei enää ollut meistä mieluisa. Haeskelimme kaupoista, muttei tuntunut löytyvän sopivaa. Keväällä 2006 päätin kokeilla lappuvilttitekniikkaa. Ajattelin, että teen lappuja pikku hiljaa, ja katsotaan saanko tyynynpäällisen vai päiväpeiton aikaiseksi. Soukan Menitasta löytyi oikean sävyistä vaalena sinistä Novitan Tennesee lankaa. Mutta ajatus vaivihkaisesta langan ostamisesta ei onnistunut. Kyseessä oli lopetettu väri, josta Soukkaan oli ostettu loput. Siis äkkiä piti tehdä päätös. Neuloin pikavauhtia pari lappua, josta laskin summittaisen lankatarpeen, ja ostaa hurautin useita kiloja lankaa. Nyt siis oli lankaa riittävästi, joten peittoa piti ruveta väsäämään. Äitini arveli, että tulisikohan tuo teille hopeahäihin valmiiksi.

Laput on pääosin tehty nurjista ja oikeista silmukoista koostuvista pintaneuleista. Aluksi tein eri kokoisia korinpohjia ja vinoraitoja. Sittemmin sain ostettua Lesley Stanfieldin Kauneimmat neulemallit, josta löytyi paljon hyviä malleja. Alunperin tarkoituksenani oli tehdä nurjaton peitto, jossa molemmat puolet olisivat esittelykelposia. Laput pääosin sellaisia ovatkin, mutta yhdistäminen teki selvän nurjan puolen.

Tässä tämä nyt on ihan valmiina ja hopeahäihinkin on vielä tusinan verran vuosia.

Laput on tehty Novitan Tenneseestä, reunustettu Virkkauslangalla ja lopuksi virkkauslangalla on laput virkattu yhteen kiinteillä ketjusilmukoilla. Painoa viltillä on yhteensä 3,5 kg.


Joten blogini nimeksikin tuli Lappuviltti. Tarkoituksenani on kerätä erilaisia lappusia ja koostaa niistä blogi.

Tervetuloa

Vape

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa blogien ihmeelliseen maailmaan!!

Palaga kirjoitti...

Tervetuloa minunkin puolestani! Vilttisi on aivan upea! Olet tehnyt hienon työn nopeasti!