lauantai 29. elokuuta 2009

Napinlävet

Kuka muistaa miten tehdään napinläpipisto? En minä ainakaan, mutta tuollaisia olen nyt tehnyt. Februaryn koepukeminen osoitti, että napinlävessä on liian monta lenkkua. Napin kiinni laittaminen on liian vaikeaa. Läven reunat täytyy huolitella. Vaikka koulussa jouduimme napinläven ompelemisen opettelemaan ( siellä ompelukoneet olivat sitä ikäluokkaa, että monipisto siksak löytyi vain yhdestä koneesta, napinlävistä ei kukaan ollut kuullutkaan), siitä on niin pitkä aika etten muista miten se oikeasti pitäisi tehdä. Jotain lenksupistoja tein ja ehkä noin napinläpi toimii, vaikkei se oikeaoppineiden mielestä oikein olisikaan tehty. Rihman sijasta joku paksumpi lankakakin olisi saattanut olla parempi, mutta kun semmoisia ei kotoa löytynyt.

Kiitos edellisen viestin kommenteista. Mukava huomata, että täällä oikeasti käydään. Meillä harva se päivä hukkuu tavaroita kotiin, jotka sitten seuraavan siivouksen yhteydessä tai jotain muuta etsiessä löytyvät, mutta arvelin parsinneulani hävinneen lopullisesti, kun tiesin kuljettaneeni sen kotoa.

1 kommentti:

Anitta kirjoitti...

Napinläpipisto ja muitakin pistoja hyvin kuvattuna.

http://images.google.fi/imgres?imgurl=http://www2.edu.fi/materiaalipankki/files/151_napinlapipisto.jpg.jpg&imgrefurl=http://www2.edu.fi/materiaalipankki/index.php%3Fid%3D151&usg=__j2LGkWnGyBizlp8bmatJh0FBnfA=&h=44&w=75&sz=2&hl=fi&start=1&um=1&tbnid=f5Sr_RkTW6eX3M:&tbnh=42&tbnw=71&prev=/images%3Fq%3Dnapinl%25C3%25A4pipisto%26hl%3Dfi%26sa%3DN%26um%3D1