keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Loppiaista

Loppiaisen myötä loputkin joulusta on ohi. Samalla teen vielä yhteenvetoa viime vuodesta.
Juuri ennen joulua valmistui viimeinen viime vuodelle kirjattava työ. Monica Eckertin Spizbergen (Ravely-link). Kyseessä oli lokakuussa alkanut KAL, jossa lähes pysyin vihjeiden mukana. Vasta pari viimestä vihjettä jäi jälkeen. Yritin saada huivin valmiiksi ennen joulua, mutta lähes viimeisillä vihjeillä tuli muutama virhe. Luulin, että pari kerrosta pitäisi purkaa, ennen kuin saisin virheet korjattua. Kun kerroksella oli silmukoita ainakin 500,purkaminen ei huokutelle ja huivi jäi sivuun. Välipäivinä istuin alas ja totesin, ettei virhe olekaan niin suuri, ja korjaus kohdistuu vain muutamiin silmukohin. Sain korjauksen tehtyä ilman sen isompia purkuja. Pingotus jäi tämän vuoden puolelle. Vihjeenä oli tehdä ohuesta langasta pieni huivi. Minähän en koskaan ohjeita noudata, vaan kaivoin varastostani muutamia vuosia marinoitunutta Pelson vankilan suomenlampaista tehtyä kolmisäikeistä Walma villalankaa. Tuloksena iso ja lämmin huivi. Juuri sopiva näille keleille. Käytin 80 cm 3,5 mm Addeja. Viimeisillä kerroksilla oli tiukkaa saada silmukat mahtumaan puikolle.

Vielä viime vuodesta: vuoden aikana valmistuivat kolmet sukat, kaksi villatakkia, kaksi villapaitaa, kaksi pipoa, kaksi huivia, lapaset sekä eräitä pienempiä töitä. Valmistuneet työt painoivat yhteensä noin 4,2 kg. Lista on varsin vaatimaton eräiden muiden saavutuksiin verrattuna, mutta meikäläisen hitaalla neulomisvauhdilla tulos on ihan mukava. Erityisen iloinen olen ufovillapaitojen valmistumisesta sekä siitä, ettei yksikään vuonna 2009 aloitettu työ ole jäänyt kesken. Muutama vanhempi ufo vielä odottaa käsittelyään.

Vuodelle 2010 olen asettanut tavoitteeksi tehdä töitä kotona olevista ohjeista. Minulla on muutamia ohjekirjoja, joista en ole tehnyt vielä ainuttakaan työtä. Jos pysyn tavoitteessani vuoden lopussa pitäisi minulla olla ainakin jotkut sukat ja joku huivi tehtynä. Mielellään myös joku villatakki varastoista löytyvistä langoista. Mitään hirmuisia tavoitteita en halua asettaa, koska haluan neulomisen pysyvän hauskana.

Ei kommentteja: