tiistai 15. syyskuuta 2009

Kitkuttelua

Matkasukkaa Vilman Söderoita on kitkuteltu. Kesäkuussa ostamani eebenpuinen puikkokin on kokenut kovia. Siis ensimmäinen sukka on vielä kesken ja käyryyden aste näkyy (jos näkyy) kuvasta. Onko minulla jotenkin kovakourainen neulomistekniikka? Sinänsä käyryyshän ei neulomista haittaa, mutta mahtaisivatko esim. bambupuikot kestää käsittelyäni edes yhden sukkaparin verran? Nämä sukat on siis aloitettu jo kesäkuussa, joten eivät ole menossa sukkasatoon.

Startiitis painaa päälle kovasti, etenkin monet sukat houkuttavat korkkaamaan sukkasadon. Mutta koetan jatkaa omaehtoista fufoiluani ja jo kerran kolahduksen saanutta lankalakkoani, ja saada jotain valmiiksi asti ennen uusien silmukoiden luomista.

2 kommenttia:

Hisk It kirjoitti...

Kyllä ne bambupuikot mahtais kestää sun käsittelyä. Mullakin jostain syystä ebenpuiset käyristyi heti (ja olivat kuitenkin 3,5mm, eli eivät ihan ohkaisinta sorttia). Kyllähän puu elää: kitaran vireys muuttuu ilmankosteuden mukaan.

Marika kirjoitti...

Mulla bambuiset 2mm on käyristyneet, mut kyl ne vaan kestää! Eebenpuiset mulla on 3mm ja tuntuu ettei niissä oo semmosta joustoo kuin noissa bambuissa.. en tiiä kuvittelenko vain